Etko Tutta

 
Etko Tutta

Rojen je leta 1961 v Postojni. Z umetnostjo se je srečal že v otroštvu, saj izhaja iz slikarske družine. Likovno umetnost je študiral na Pedagoški Akademiji v Ljubljani, kjer je leta 1995 diplomiral pri profesorju Milošu Požarju. Po študiju je poučeval na šolah v Novi Gorici. Leta 1992 se zaposli v HIT-ovih igralnicah in takrat se tudi začne aktivno ukvarjati s slikarstvom. Pri delu uporablja različne tehnike in pristope. V zadnjem času se ukvarja tudi s skulpturo, computer art-om, instalacijo in grafičnim oblikovanjem. Za svoja dela je prejel več mednarodnih nagrad.. Razstavljal je v Sloveniji, Italiji, Avstriji, Španiji, na Hrvaškem in v raznih evropskih mestih. Sodeluje pri projektu Slovenija odprta za umetnost ter je organizator mednarodnega srečanja umetnikov MMM ART.
Naslov: Etko Tutta, bratov Hvalič 53, 5000 Nova Gorica/SLO tel.: 00386 530 28841, 00386 41 766 366 e.mail: etko@siol.net internet: http://www.internetworldart.com

Etko Tutta je slikar metafor, ki jim zna nadeti kar se da Ijubko »obliko«, da primemo izražajo neko včasih ironično in odmaknjeno, včasih dobrosrčno – popustljivo, vendar vedno zavestno in prefinjeno kritično odmaknjenost, ki jo ima avtor do realnosti, na katero metafore namigujejo. Vrsta impresij, ki jih avtor doživlja, ko s privilegiranega mesta lahko opazuje, so mu gotovo izhodišče, da poglablja svoje vedenje o človeškem duhu, da lahko prodre v najbolj skrito in intimno družbeno podzavest.

 

Slike

 

Drugi umetniki